Hinkalinin öncelikle iç harcını hazırlayın.Bunun için derin bir kasede kıymayı,ince ince kıyılmış soğanları,tuzu,karabiberi,fesleğeni,maydonozu,taze kişniş otunu karıştırın. Hamuru için unu,tuzu,suyu ve yumurtayı karıştırarak yoğurun.Hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin.Hamuru 3\'e veya 4\'e bölerek dinlenmeye bırakın,Dinlenen hamurları oklava yardımı ile incecik açın.Bir fincan yada bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.Kesilen bu dairelerin içine kıymalı içten koyarak ağzını büzerek kapatın.Hazırlanan hinkalileri kaynamış tuzlu suyun içerisinde 15 dk kadar pişiriyoruz. Üzerine karabiber gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
HİNKALİ NASIL YAPILIR ?
YanıtlaSilHinkalinin öncelikle iç harcını hazırlayın.Bunun için derin bir kasede kıymayı,ince ince kıyılmış soğanları,tuzu,karabiberi,fesleğeni,maydonozu,taze kişniş otunu karıştırın. Hamuru için unu,tuzu,suyu ve yumurtayı karıştırarak yoğurun.Hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin.Hamuru 3\'e veya 4\'e bölerek dinlenmeye bırakın,Dinlenen hamurları oklava yardımı ile incecik açın.Bir fincan yada bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.Kesilen bu dairelerin içine kıymalı içten koyarak ağzını büzerek kapatın.Hazırlanan hinkalileri kaynamış tuzlu suyun içerisinde 15 dk kadar pişiriyoruz. Üzerine karabiber gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun